Vooruitblik: nieuwe Nokia 3310 verschijnt op 5 juni in Nederland

Vooruitblik: nieuwe Nokia 3310 verschijnt op 5 juni in Nederland

De nieuwe Nokia 3310 is vanaf 5 juni verkrijgbaar in Nederland. Het toestel heeft een adviesprijs van 60 euro en onderscheidt zich met zijn lange accuduur.

Dit biedt de Nokia 3310

HDM Global, het Finse bedrijf dat het toestel maakt, liet vandaag weten dat we binnenkort met het toestel aan de slag kunnen. De Nokia 3310 is een nieuwe versie van de populaire telefoon die in 2000 verscheen. Het toestel is qua design geïnspireerd op het origineel, maar heeft wel wat meer in zijn mars. Zo heeft de nieuwe 3310 een kleurenscherm van 2,4 inch met een resolutie van 320 bij 240 pixels. Ook is er een 1200 mAh-accu aan boord met een stand-bytijd van een maand en een gesprekstijd van 22 uur.

Voor de opslag van contacten en foto’s is 16MB beschikbaar, dat desgewenst is uit te breiden met een geheugenkaartje (micro-sd). De Nokia 3310 heeft ook, in tegenstelling tot het origineel, een 2 megapixel-camera aan boord. Geheugenuitbreiding is dan ook geen overbodige luxe als je regelmatig fotografeert. Verder is de telefoon voorzien van een fm-radio, mp3-speler en een koptelefoonaansluiting. De 3310 meet 116 bij 51 bij 8 millimeter en is daarmee compact genoeg om in een (strakke) spijkerbroekzak te passen.

Voor liefhebbers van het klassieke spelletje Snake is er goed nieuws: HDM Global heeft ook de nieuwe Nokia 3310 van het bekende spelletje voorzien, al betreft het wel een recentere versie met iets andere gameplay. Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen, waaronder rood, geel, donkerblauw en grijs. De rode en gele Nokia 3310 is glanzend afgewerkt.

Geen smartphone

Ondanks dat het 2017 is en er nauwelijks nog ‘domme’ telefoons verschijnen, is de Nokia 3310 dat wel. Je kunt met de telefoon bellen, sms’en en fotograferen, maar de mogelijkheid om bijvoorbeeld apps te installeren ontbreekt. Zo kun je met het toestel bijvoorbeeld niet WhatsAppen. Wel zijn er een aantal games (waaronder Snake) beschikbaar en een browser die je toegang tot het web geeft. De ingebouwde Opera-browser is helaas traag, omdat er geen ondersteuning is voor 3G of 4G.

nokia 3310 release

Verder ontbreken opties om te navigeren (er is geen gps-module aan boord), chatten en sociale netwerken te gebruiken. Voor wie echter voldoende heeft aan een simpele telefoon met een lange accuduur, is de Nokia 3310 prima geschikt. Zoek je juist een smartphone, check dan onze smartphone top 10 waarin we de beste modellen van dit moment uitlichten.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel