Xiaomi kondigt nieuwe, goedkope phablets aan

Xiaomi kondigt nieuwe, goedkope phablets aan

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft vandaag de Xiaomi Mi Note en Mi Note Pro aangekondigd. De grote toestellen zijn het antwoord op de iPhone 6 Plus van Apple en de Galaxy Note 4 van Samsung.

Twee nieuwe toptoestellen

Xiaomi Mi NoteXiaomi mag dan in Nederland weinig bekendheid genieten, in China en andere Aziatische landen is de smartphonefabrikant enorm succesvol. Vandaag heeft de smartphonefabrikant twee nieuwe toestellen uit de doeken gedaan. De Xiaomi Mi Note is een groot toestel dat uitstekende specificaties combineert met een lage prijs.

De smartphone wordt aangestuurd door een 2,5GHz-processor (Snapdragon 801) en heeft de beschikking over 3GB aan werkgeheugen. Het scherm meet 5,7 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Foto’s schiet het grote toestel met de 13 megapixel-camera aan de achterkant en 4 megapixel-camera (met 2 ultrapixels) aan de voorkant. De Mi Note kan overweg met 4g en heeft een 3000 mAh-batterij, die middels een speciale technologie supersnel is op te laden. Het toestel draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat).

Mi Note Pro: nog snellere interne hardware

De Mi Note Pro vertoont veel gelijknissen met de reguliere Mi Note, maar onderscheidt zich door iets betere hardware. Zo heeft het scherm een hogere QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels) en is er 4GB aan werkgeheugen aan boord. De snellere Snapdragon 810-chipset zorgt voor betere prestaties en met 64GB heeft het toestel genoeg opslaggeheugen in huis. Ook draait de Note Pro standaard Android 5.0 Lollipop.

De Xiaomi Mi Note kost in China 2299 en 2799 yuan voor respectievelijk het 16GB- en 64GB-model, wat omgerekend neerkomt op 317 en 386 euro. Voor de Note Pro wordt een prijs van 3299 yuan gehanteerd, wat omgerekend zo'n 455 euro is. Of de toestellen ooit naar Nederland zullen komen, lijkt niet aannemelijk. Tot op heden verkocht Xiaomi haar toestellen nog niet in het westen en daarvoor zijn voorlopig ook geen plannen.