‘HTC presenteert One M9 en nieuwe smartwatch in maart’

‘HTC presenteert One M9 en nieuwe smartwatch in maart’

Er wordt druk gespeculeerd over de HTC One M9. Naar verluidt kondigt HTC het verwachte toptoestel én een nieuwe smartwatch aan op het Mobile World Congress in maart.

Een nieuw toestel en smartwatch

HTC One M9 specsHet doorgaans betrouwbare Bloomberg meldt dat HTC in maart de One M9 uit de doeken doet. Dit toestel moet onder andere voorzien worden van een betere camera en meer muziekfuncties. Bij eerstgenoemde gaat het waarschijnlijk over een 20 megapixel-camera aan de achterkant en een ultrapixel-camera aan de voorkant.

De muziekfuncties zouden gebaseerd zijn op de 5.1 audiotechnologie van Dolby. Verder voorziet HTC de One M9 waarschijnlijk van de Sense 7.0-schil. De nieuwste versie van de Android-skin zou beter overweg kunnen met locatievoorzieningen.

De smartwatch van HTC moet zich voornamelijk gaan richten op sportfuncties en kan waarschijnlijk gekoppeld worden met de fitness-services van Under Armour Inc. Met dit bedrijf sloot HTC onlangs een samenwerkingsverband.

HTC One M9 specs

Er is de afgelopen weken al het een en ander over de specificaties van de One M9 bekend geworden. Zo zou het toestel aangedreven worden door een Snapdragon 810-processor en 3GB aan werkgeheugen hebben. Het scherm van de M9 meet waarschijnlijk 5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het is nog niet bekend over hoeveel opslagruimte het toestel beschikt en wat de precieze accucapaciteit is.

Ook weten we nog niet wat de One M9 gaat kosten, maar we verwachten dat de adviesprijs van dit toestel vergelijkbaar zal zijn met die van de M8 (699 euro). Naar verwachting worden de HTC One M9 en de nieuwe smartwatch op 1 maart gepresenteerd, tijdens de officiële presentatie van HTC voorafgaand aan het Mobile World Congress (2-5 maart).

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel