‘Sony denkt na over verkoop van smartphonedivisie’

‘Sony denkt na over verkoop van smartphonedivisie’

De smartphonedivisie van Sony bevindt zich in zwaar weer en als we de laatste geruchten mogen geloven, overweegt het Japanse bedrijf om deze van de hand te doen.

Sony smartphonedivisie

Sony smartphonedivisieHoewel de meeste telefoons van Sony zeer positief door critici en gebruikers worden ontvangen, gaat het al langere tijd niet zo goed met de smartphonetak. Er worden te weinig smartphones verkocht, al hebben ook andere divisies van Sony het zwaar te verduren.

Een anonieme bron laat Reuters weten dat Sony zou overwegen om afscheid te nemen van haar smartphonedivisie, omdat deze simpelweg voor te veel verlies zorgt. Het zou niet de eerste keer zijn dat het Japanse bedrijf een divisie opschort. Zo werd vorig jaar de Vaio-pc-tak verkocht, met als gevolg dat zo’n 5000 medewerkers hun baan verloren.

Overigens weet Sony wel met andere producten en diensten haar geld te verdienen. Zo is het bedrijf één van de grootste verzekeringsbedrijven in Japan en is de meeste recente spelcomputer, de PlayStation 4, momenteel een enorm succes. Ook de verkopen van camera’s van Sony zijn op dit moment nog goed.

Focus op high-end toestellen

Als gevolg van het enorm verlies in het huidige financiële kwartaal (circa 1,9 miljard dollar) besloot Sony in september 2014 een nieuwe koers in te slaan. Er worden in de toekomst veel minder midrange- en budgettoestellen uitgebracht en de focus komt te liggen op de verkoop van high-end toestellen. Denk hierbij aan de Xperia Z3 en Z3 Compact, die worden geroemd om hun uitstekende prestaties en accu, en de nog onaangekondigde Z4. Laatstgenoemde wordt hoogstwaarschijnlijk later dit jaar officieel onthuld.

De keuze voor high-end toestellen is een logische, want deze brengen hogere winstmarges met zich mee en hiermee hoopt Sony hogere verkoopcijfers en wellicht meer marktaandeel te verkrijgen.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel