If This Then That: onwijs handige iPhone app

If This Then That: onwijs handige iPhone app

De If This Then That iPhone app is eindelijk in de App Store verschenen. IFTTT is een dienst die allerlei simpele handelingen voor je automatiseert.

Je hebt bijvoorbeeld een foto gemaakt, en je wilt deze opslaan op Dropbox of Google Drive. Deze moet je dan handmatig uploaden, maar de If This Then That-app kan dit automatisch voor je regelen. Dit bewerkstellig je door een zogeheten recept aan te maken in de app.

if this then that iphone appDat is op zich niet eens een bijzonder recept natuurlijk. IFTTT kan veel meer dan dat. Als je bijvoorbeeld wordt getagd in een bericht op Facebook, kan IFTTT je automatisch een sms sturen. Die eerdergenoemde foto's kun je ook tegelijkertijd automatisch naar Dropbox of Google Drive én Flickr uploaden. Automatisch artikelen (vanuit onder andere Feedly) opslaan behoort eveneens tot de mogelijkheden.

If This Then That iPhone app intuïtief in gebruik

IFTTT was al een uitgebreide dienst in browsers, en de overstap naar een iPhone-app brengt nog veel meer mogelijkheden met zich mee. Zo kun je recepten ook toegang laten krijgen tot je agenda en contacten, waardoor je bijvoorbeeld automatisch een herinnering kunt laten aanmaken bij een agenda-item, of het registreren van een nieuw contact in een notitie kunt laten verschijnen.

De If This Then That-app is volledig gratis en leuk speelgoed om zelf mee te knutselen. Wij kregen het bijvoorbeeld voor elkaar om automatisch een Facebook-post te plaatsen over ijsjes als de temperatuur in de weer-app is opgelopen tot boven de 20 graden Celsius.

Download IFTTT voor iPhone (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel