NS Reisplanner Xtra: fijne update voor iPhone-versie

NS Reisplanner Xtra: fijne update voor iPhone-versie

Een update voor de NS Reisplanner Xtra-app voor de iPhone voegt veel handige nieuwe functies toe aan de app, zoals uitgebreide informatie over NS-stations. Wanneer de updates naar de Android-versie van de app komt, is nog niet bekend.

Na de update is het namelijk mogelijk om allerlei nieuwe informatie te zien over verschillende NS-stations .Als je in het menu namelijk op de knop stations drukt, krijg je nu al bij een paar (later alle) stations te zien wat voor winkels en andere faciliteiten er te gebruiken zijn op een station.

Dit kon weliswaar al in beperktere mate, maar nu is het mogelijk geworden om ook alle locaties en openingstijden van dergelijke voorzieningen te zien. In een handig zoekvenster is het bovendien mogelijk om met zoekopdrachten als ‘krant' een winkel op te sporen waar je jouw dagelijkse krantje even kunt halen.

NS Reisplanner Xtra ook op andere punten verbeterd

ns reisplanner xtraEen andere vernieuwing van de app is de verbeterde informatie bij vertrektijden. Als je namelijk op een vertrekkende trein drukt, kun je nu meteen alle vervolgstations en aankomsttijden daar te zien, wat natuurlijk erg handig is als je snel wilt zien waar een bepaalde trein naartoe tuft.

Daarnaast worden er niet langer verkeerde prijzen weergegeven als je via een bepaald station (om)reist en functioneert de knop voor plannen weer zoals het hoort. Hier waren enkele probleempjes mee. De nieuwe stationsinformatie is nog wel een bèta overigens, dus fouten kunnen nog af en toe voorkomen.

Download NS Reisplanner Xtra voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel