BlackBerry Messenger komt naar Android en iPhone

BlackBerry Messenger komt naar Android en iPhone

BlackBerry brengt BlackBerry Messenger deze zomer uit voor Android- en iPhone-toestellen. Dit heeft de telefoonfabrikant bekendgemaakt op BlackBerry Live.

Het gerucht ging al langer rond dat BlackBerry zijn Messenger-dienst naar andere smartphone-besturingssystemen wil brengen. Deze blijken dus waar te zijn. Het bedrijf wil de eerste bètaversies de komende zomer uitbrengen. Voor de iPhone-versie van de BlackBerry Messenger-app zal het wel nodig zijn om minimaal iOS 6 te draaien.

De initiële bètaversie zal nog alleen voor tekstberichten gebruikt kunnen worden. Later wordt het ook mogelijk om videogesprekken te voeren en de inhoud van je scherm met een ander te delen. ‘Voice notes' worden uiteindelijk eveneens toegevoegd. Dit is een soort walkie-talkie-functie voor je telefoon, waarmee je kunt praten als je op een knop drukt. Dit bericht wordt automatisch verzonden als je de knop loslaat.

Channels als sociaal netwerk

BlackBerry Messenger krijgt daarnaast Channels. In die Channels kun je bedrijven en personen direct aanspreken. De kanalen zijn bovendien te volgen, waardoor de Messenger-dienst van BlackBerry een kleinschalig sociaal netwerk erin verwerkt krijgt.

Volgens BlackBerry maken momenteel ruim 60 miljoen mensen gebruik van BlackBerry Messenger. Deze gebruikers zorgen dagelijks voor circa 10 miljard berichten. De telefoonfabrikant hoopt het bereik van zijn Messenger natuurlijk te vergroten door de komst naar Android en iPhone.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel