Android groeit door in eerste kwartaal, Apple behoudt tweede plek

Android groeit door in eerste kwartaal, Apple behoudt tweede plek

Android is in het eerste kwartaal flink gegroeid. Van alle verkochte smartphones in het eerste kwartaal was bijna 75 procent een Android-toestel. De tweede plek wordt nog steeds door Apple bezet.

Dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau Gartner. Android is ten opzichte van het vorige kwartaal met 17,6 procent flink gegroeid en verantwoordelijk voor 74,4 procent van alle smartphone-verkopen. Op de tweede plaats staat Apple met 18 procent, die zakte van 22,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Groei

Fabrikanten als Samsung, LG, het Chinese ZTE en Huawei zijn belangrijk voor de groei van Android geweest. Uit de cijfers blijkt ook dat Sony in het eerste kwartaal geen grote speler is en dat HTC niet individueel wordt genoemd.

De groei van Android is opvallend want in het eerste kwartaal is vooralsnog alleen de Xperia Z als high-end Android-smartphone te koop. De populaire Galaxy S4 van Samusng wordt pas vanaf het tweede kwartaal meegerekend.

Galaxy S4

Volgens Gartner gaat de Galaxy S4, het nieuwe toptoestel van Samsung, voor een flinke groei van Android-verkopen zorgen: “Onze verwachting is dat de Galaxy S4 echt populair gaat worden ondanks dat het toestel vergeleken met de Galaxy S3 meer een evolutie is dan een compleet nieuwe revolutie.”

Op de derde en vierde plek staan respectievelijk BlackBerry (3 procent) en Windows Phone (2,9 procent).

Via: AndroidPlanet

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel