WhatsApp voor iPhone vanaf nu betaald

WhatsApp voor iPhone vanaf nu betaald

Oplettenden zagen al dat WhatsApp voor iPhone opeens gratis te downloaden is in de App Store. Het addertje onder het gras: er moet abonnementsgeld betaald worden.

Gelukkig vallen de kosten nogal mee: de eerste betaling hoeft pas na één jaar gebruik te worden verricht, en bedraagt slechts 0,89 eurocent. Dat is net zoveel als WhatsApp voor iPhone eerst kostte, dus ben je pas duurder uit als je de dienst meerdere jaren op rij gebruikt. Deze kosten gelden alleen voor nieuwe gebruikers.

Android-gebruikers kenden deze constructie al wat langer, maar op dat platform werd de ‘proefperiode' in eerste instantie kosteloos verlengd. De dienst is op Android inmiddels ook betaald, volgens dezelfde constructie. Ook daar gold dat bestaande gebruikers geen abonnementskosten hoeven te betalen.

WhatsApp voor iPhone vannacht geüpdatet

WhatsApp voor iPhoneNaast de nieuwe abonnementsstructuur, is vannacht ook een update voor WhatsApp voor iPhone uitgebracht. Vanaf nu is het mogelijk om meerdere foto's te versturen: tik op het pijltje naar boven naast je berichtvak, kies ‘kies bestaande foto’, selecteer een album en tik vervolgens een foto aan. Vervolgens verschijnt het scherm zoals op bijgaande foto te zien is: je kunt op ‘+’ tikken om foto’s toe te voegen.

Daarnaast kun je ook nog de volgorde waarin de foto’s verstuurd moeten worden bepalen door de miniaturen te slepen. Tik, als je tevreden bent, op ‘stuur’ en je foto’s zullen in de door jou bepaalde volgorde naar je vrienden worden verstuurd.

Ook is het vanaf nu mogelijk om een reservekopie van je gesprekken op te slaan in iCloud. Tik daarvoor rechts onderin het scherm op ‘instellingen’ > ‘chatinstellingen’ > ‘reservekopie’. Een instelling waar je in je dagelijks gebruik niet zoveel aan hebt, maar als je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone koopt en WhatsApp voor iPhone installeert, kun je al je gesprekken zo terugzetten.

Via: Forbes

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel