‘Apple wil bedrijf achter Kinect overnemen’

‘Apple wil bedrijf achter Kinect overnemen’

Apple zou van plan zijn om het Israëlische bedrijf PrimeSense, dat de Kinect bewegingscontroller voor de Xbox 360 van Microsoft bedacht, over te nemen.

Volgens de Israelische site Calcalist is daar een bedrag van bijna 213.000 euro mee gemoeid. Het zou de tweede keer zijn dat Apple een Israëlische bedrijf overneemt: in januari 2012 werd Anobit, de bouwer van mobiele opslag voor mobiele apparaten, nog ingelijfd.

Voor wie Kinect niet kent: het is de bewegingscontroller voor de Xbox 360-spelcomputer van Apple-rivaal Microsoft. Kinect stelt spelers in staat om – zonder controller – met handgebaren hun console te besturen.

Kinect maakt 3D scan van je kamer

Dat doet het apparaatje door een 3D-scan van je kamer te maken. Als je dan met je armen gaat wapperen zal Kinect merken dat iemand het aan wil sturen. Wat voor mogelijkheden dat voor de iPhone oplevert valt nog te bezien. Zoals op de afbeelding te zien is de Kinect nogal een flink apparaat, dus of het in een iPhone te verwerken is, is nog maar afwachten.

Het is niet de eerste keer dat PrimeSense en Apple met elkaar om de tafel gaan: toen PrimeSense de technologie voor Kinect net afhad, bood het deze ook al eens aan Apple aan. Apple was geïnteresseerd maar eiste strikte geheimhouding. De ceo van PrimeSense besloot toen verder te kijken, en kwam uiteindelijk bij Microsoft terecht. Dit bedrijf kreeg in 2010 de licensie op de Kinect-technologie.

Apple en PrimeSense hebben nog niet op het nieuws gereageerd.

Via: AppAdvice

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel