‘Google werkt aan video streaming dienst Google online tv’

‘Google werkt aan video streaming dienst Google online tv’

Google werkt naar verluidt aan Google online tv, een eigen online video-streaming-dienst, in de stijl van bijvoorbeeld HBO en Netflix. Google hintte daar bij de lancering van Google TV al op, maar zou momenteel bezig het te pitchen bij online tv diensten en media.

Het al beschikbare Google TV is vergelijkbaar met Apple TV, in die zin dat je er je eigen content gemakkelijk mee naar de televisie kunt streamen en de beschikking krijgt over enkele speciale kanalen als bijvoorbeeld Cartoon Network. HBO en met name Netflix bieden daarentegen films en series naar keuze aan, en zijn daarmee veel meer een online videotheek. De populariteit van deze aanbieders gaat momenteel door het dak.

Dat de vorige pitches van Google mislukt zijn, komt volgens de doorgaans betrouwbare krant The Wall Street Journal door de restricties die Google zichzelf oplegde over bijvoorbeeld de manier waarop content gestreamd mag gaan worden.

Google online tv eerst beschikbaar in Amerika

De nieuwe Google online tv-service moet in heel de Verenigde Staten worden uitgerold en voor allerlei apparaten, waaronder smartphones, beschikbaar zijn. HBO is helaas niet aan boord, omdat Google opnieuw veel beperkingen oplegde voor hoe de content gestreamed zal worden.

Het hoe en wat blijft voorlopig nog even gissen, maar het is in ieder geval duidelijk dat Google weet hoe streaming werkt – zie Play Music. Ons lijkt een Google online tv-streaming-service in ieder geval allesbehalve verkeerd.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel