‘1 op de 5 telecomproviders nog te laks met storingen’

‘1 op de 5 telecomproviders nog te laks met storingen’

Volgens onderzoek van het Agentschap Telecam is een deel van de Nederlandse internet en telecomproviders nog niet goed ingericht op eventuele storingen. De telecomwaakhond maakt echter niet bekend om welke bedrijven het gaat.

In het jaarverslag van het Agentschap Telecom staat onder andere dat 18 tot 23 procent van de providers nog niet genoeg aandacht heeft voor de ‘continuïteit van netwerken en/of diensten'. 86 procent heeft wel het registreren van alle storingen op orde. Telecom- en internetproviders zijn sinds medio 2012 namelijk verplicht om iedere storing te melden.

Beter bij de grote telecomproviders

telecomprovidersVan alle providers zou maar liefst driekwart dus nog geen zogeheten continuïteitsplan hebben, waarmee ze de vernieuwde telecomwet ook overtreden. 41 procent van alle providers verwacht dit wel binnen één tot zes maanden op orde te hebben. Bij de grotere providers, die verder niet benoemd worden, zit het wel beter: daar heeft driekwart al een continuïteitsplan momenteel.

Het Agentschap Telecom vindt dat de resultaten van zijn jaarverslag een ongewenste situatie schetsen, en wil dat de impact van storingen en andere calamiteiten veel meer beperkt worden. Dit moet zo spoedig mogelijk gebeuren volgens het agentschap.

Bron: Agentschap Telecom

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel