9 op de 10 twaalfjarigen en ouder loopt met mobieltje

9 op de 10 twaalfjarigen en ouder loopt met mobieltje

Meer dan 50 procent van de 10-jarigen loopt al met een mobieltje, vanaf 12 jaar er al sprake van minstens 90 procent. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Mijn Kind Online en Kennisnet.

De cijfers zijn anno 2013 natuurlijk niet meer verrassend te noemen, in tijden waarin meer dan 10 miljoen Nederlands mobiel internetten en ouderen inmiddels 32 procent van de smartphonemarkt voor hun rekening nemen. Het smartphonegebruik van tieners omvat dus ook een grote hap uit die taart.

Uit een enquête onder 1513 tiener van 10 tot 17 jaar blijkt namelijk dat 52 procent van de 10-jarigen al een mobiele telefoon heeft, wat terugloopt tot 33 procent als je alleen naar smartphones kijkt. 9 procent heeft bovendien al een internetbundel.

Onder 14- tot 17-jarigen is die smartphonepenetratie al meer dan 90 procent en heeft minstens de helft van de ondervraagden een internetbundel die goed samengaat met zo'n smartphone. Volgens het onderzoek bezit gemiddeld 60 tot 70 procent van de mensen een smartphone in Nederland.

Smartphonegebruik van tieners groot aandeel online verkeer

Het smartphonegebruik van tieners zorgt ook voor een groot aandeel in online verkeer. Maar liefst 64 procent van de ondervraagde tieners gebruikt namelijk een smartphone om te internetten. Alleen laptops worden hier nog meer voor gebruikt: 70 procent van de ondervraagden zegt een laptop te gebruiken voor internetverkeer. Desktop-pc's kunnen nog op 54 procent rekenen.

Als er wordt gekeken naar sociale media is Hyves bij 10- en 11-jarigen nog net iets populairder dan Facebook. Daarna wint Facebook het op alle vlakken. Twitter wordt vanaf 13 jaar ook door meer dan de helft van de ondervraagde tieners gebruikt. Hyves kan echter nog wel op minstens 20 procent rekenen bij 17-jarigen.

Via: NUtech

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel