Alle Spotify-functies deze lente naar Windows Phone

Alle Spotify-functies deze lente naar Windows Phone

Het bedrijf achter Spotify is van plan om alle functies van het streamprogramma de komende weken naar de Windows Phone te brengen. Rond de lente moeten alle functies van de Android-versie ook te vinden zijn op onder anderen de Nokia Lumia. Dat hebben de makers van de app maandag laten weten.

Het vernieuwen van de Windows Phone-app gaat gepaard met een fris nieuw ontwerp. Het programma moet er overzichtelijker en mooier uit gaan zien dan voorheen. Daarnaast moeten alle ontbrekende functies, zoals radio, bladeren en ontdekken, in de applicatie verwerkt worden.

Het ziet er naar uit dat de app hiervoor totaal moet worden herschreven. Dat is goed nieuws voor Windows Phone-gebruikers. De app heeft het de laatste maanden flink te verduren gekregen. Gebruikers waren boos dat de app niet zo gebruiksvriendelijk was als de Android- en iOS-versie.

Gratis versie Spotify voor Windows Phone

SpotifyDe belofte om de nieuwe Spotify-app in de lente uit te brengen, roept vragen op. Rond die tijd rolt Microsoft immers de 8.1 Windows Phone update uit. Het lijkt mogelijk dat Spotify gebruik maakt van de verbeteringen van het nieuwe besturingssysteem. Vooralsnog is de Spotify-update ewnkel te downloaden voor Premium-gebruikers.

Het bedrijf is ook bezig om een gratis versie naar Windows Phone te brengen. Al is het nog niet concreet wanneer dat zal gebeuren.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel