Samsung brengt Galaxy S5 in april op de markt voor 699 euro

Samsung brengt Galaxy S5 in april op de markt voor 699 euro

Samsung heeft de langverwachte Samsung Galaxy S5 onthuld in een persconferentie op het Mobile World Congress. Het toestel kan vanaf 11 april in Nederland en België voor een adviesprijs van 699 euro aangeschaft worden.

Het nieuwe vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een 5.1 inch-amoled-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een nog niet nader te noemen quadcore processor die maximaal op 2,5GHz klokt. Het toestel is verder uitgerust met 2GB aan werkheugen en 16/32 aan opslaggeheugen.

De camera schiet foto’s in zestien megapixels en kan video’s in 4K-resolutie opnemen. De gespecialiseerde lens kan voorwerpen en personen razendsnel scherpstellen, volgens Samsung het snelst van alle smartphones. Daarnaast is het toestel stof-en waterbestending.

Samsung Galaxy S5 preview op Androidplanet

Galaxy S5Met de nieuwe vingerafdrukscanner kunnen gebruikers aankopen doen via PayPal en hun telefoon beter beveiligen tegen dieven. In totaal kan de Galaxy S5 drie verschillende vingerafdrukken onthouden. De software is gebaseerd op Android 4.4.2 (KitKat), momenteel de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem.

Samsung brengt de Galaxy S5 in april wereldwijd in 150 landen uit. Zustersite Androidplanet was bij de officiële onthulling aanwezig en mocht het aankomende toestel uitproberen. Lees alles daarover in onze Samsung Galaxy S5 preview.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel