‘Amazon wil met gratis smartphone Kindle Phone komen’

‘Amazon wil met gratis smartphone Kindle Phone komen’

Het gerucht dat Amazon met een eigen zogeheten Kindle Phone wil komen gaat al langer rond. Het laatste gerucht is dat de webwinkel zijn toestel zelfs gratis aan wil bieden.

Dit beweert Jessica Lessin, een voormalig redacteur van The Wall Street Journal. Ze baseert haar verhaal naar eigen zeggen op betrouwbare bronnen. De gratis telefoon van Amazon zou in combinatie met een abonnement te bestellen zijn, al is dat niet verplicht.

Amazon zou zijn winst uit de Kindle Phone willen halen door het aanbieden van extra diensten, zoals het ook met zijn tablet Kindle Fire doet. Op die tablet is bijvoorbeeld Amazons eigen app-winkel te vinden, waar Amazon per gekochte app een deel van de aankoopprijs opstrijkt.

Kindle Phone een telefoonversie van de Kindle Fire

De webwinkel haalt met zijn Kindle Fire eveneens veel inkomsten uit het aanbieden van media als boeken en films. De Kindle Fire is overigens wel betaald, wat het aanbieden van een gratis Kindle Phone een verrassende en gedurfde stap van Amazon zou maken.

Geruchten over een telefoon van Amazon doen echter al jaren de ronde. Het kan dus ook om interne tests van de webwinkel gaan waar uiteindelijk nooit wat mee wordt gedaan. In China is het daarnaast gebruikelijk om goedkope smartphones uit te brengen, die als het ware worden gefinancierd door extra diensten.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel