iPhone 2018-event: dit zijn onze Apple-event verwachtingen

iPhone 2018-event: dit zijn onze Apple-event verwachtingen

Het event van Apple staat op het punt om te beginnen, en het bedrijf heeft een heleboel voor ons in petto. Dit zijn onze Apple-event verwachtingen voor vanavond.

Dit zijn onze Apple-event verwachtingen

1. Een iPhone-drieling

Vanavond staat de onthulling van drie nieuwe iPhones ongetwijfeld centraal. Er verschijnen drie toestellen met het design van de iPhone X, vernieuwde hardware en de nodige onderlinge verschillen.

Zo verschijnt allereerst de opvolger van de iPhone X: de iPhone XS. Dit toestel is eveneens 5,8 inch groot en heeft een oled-scherm en dubbele camera. Daarnaast verschijnt de iPhone XS Max. Met een 6,5 inch-oled-display is dat de grootste iPhone ooit uitgebracht. Beide modellen komen op de markt in drie kleurvarianten: spacegrijs, zilver en goud. Ook komt er een nieuwe opslaggrootte bij, wat deze keuzes geeft: 64GB, 256GB en 512GB aan intern geheugen.

Daarnaast brengt Apple een derde toestel uit, een nieuw budgetmodel. De iPhone XR heeft nagenoeg hetzelfde design, maar zijn er enkele consessies gedaan om de prijs laag te houden. Zo heeft dit 6,1 inch-toestel een lcd-scherm, enkele camera en geen 3D Touch. Bovendien is deze verkrijgbaar in een serie felle kleuren: zwart, wit, rood, geel, blauw, en roze. Dit model is straks verkrijgbaar met de volgende opslagcapaciteiten: 64GB, 128GB en 256GB.

2. Een nieuwe Apple Watch

De Apple Watch krijgt een vierde generatie in de vorm van de Apple Watch Series 4. Voor het eerst wordt het uiterlijk van het slimme horloge aangepast. De smartwatch blijft van dezelfde grootte, maar krijgt een scherm dat tot aan de randen doorloopt. Hierdoor kun je veel meer informatie kwijt op je horloge. Ook kunnen we verbeteringen verwachten die met gezondheid te maken hebben. Apple wil namelijk dat de Series 4 nog meer een gezondheidsgadget wordt.

3. iPad Pro 2018 & nieuwe MacBook Air

Na de iPad 2018, maakt ook de iPad Pro 2018 zijn opwachting. Ook gaan er al langere tijd geruchten over een nieuwe, goedkopere MacBook Air. Website The Verge is in de code van Apple.com gedoken, en heeft daar echter niets teruggevonden over deze twee devices. Wel vonden ze op deze manier veel info over onder andere de nieuwe iPhones.

Het kan dus zo zijn dat beide apparaten pas begin volgend jaar officieel onthuld worden. De iPad Pro 2018 krijgt een zo goed als randloos scherm zonder notch. Hierdoor verdwijnt de homeknop en krijgt de tablet Face ID.

De MacBook Air krijgt een flinke upgrade met eindelijk een Retina-display, smallere schermranden en een sterkere processor. Bovendien zou de laptop relatief goedkoop worden, en misschien onder de adviesprijs van de huidige MacBook Air duiken.

4. AirPower, vernieuwde AirPods en Apple TV

Vorig jaar toonde Apple-ceo Tim Cook ‘m al kort: de AirPower. De onthulling van Apples draadloze oplaadmat is een paar keer uitgesteld, maar wordt een jaar na aankondiging vrijwel zeker uitgebracht. Met de oplaadmat kun je je iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd draadloos opladen.

De AirPods moeten dan wel in het doosje zitten wat ook vanavond wordt gepresenteerd. De AirPods krijgen namelijk een verbeterde versie, met dus een oplaaddoosje dat draadloos opladen ondersteunt. Daarnaast luisteren de draadloze oortjes voortaan naar ‘Hé Siri', krijgen ze een groter bereik en een stabielere verbindingen.

Tot slot is er een kans dat er een nieuwe Apple TV wordt gepresenteerd. Verwacht hierbij geen grote verbeteringen, maar voornamelijk een nieuwe chip die meer apps en games ondersteunt.

5. Mac mini en iMac

Het is alweer vier jaar geleden dat er een nieuwe Mac mini is uitgebracht. Het is dus mogelijk dat Apple hier een upgrade van onthult. De Mac mini sluit je aan op een scherm en zou rond de 500 dollar gaan kosten. Maar ook de iMac krijgt wellicht een nieuw model met wat verbeterde specificaties.

6. Releasedata iOS 12, macOS Mojave & watchOS 5

Tijdens het evenement in september maakt Apple standaard de releasedatum van de grote jaarlijkse software-updates bekend. Dit jaar zijn dat er een hoop, omdat naast iOS 12, macOS Mojave en watchOS 5 ook tvOS 12 voor de Apple TV verschijnt. Veel Apple-gebruikers zullen vooral uitkijken naar iOS 12, wat een heleboel nieuwe en handige functies voor de iPhone en iPad met zich meebrengt.

Apple-event volgen: zo kijk je live mee

Houd onze dochterwebsite iPhoned.nl in de gaten om tijdens het evenement op de hoogte te blijven van alle onthullingen. Zo kun je zelf ook de Apple livestream volgen. Kun je er om één of andere reden niet bij zijn, of ben je niet in staat om de video aan de praat te krijgen? Volg iPhoned via Twitter om alle onthullingen te checken, of download de iPhoned-app om pushberichten te ontvangen bij breaking news.

Geschreven door Florence Peeters

Techjournalist uit Cuijk. Spitst oren voor smartphones, innovatie en big data in alle vormen. Wordt ook gelukkig van sport, reizen en muziek.

Bekijk profiel