Apple iPhone X-event roundup: de aankondigingen op een rij

Apple iPhone X-event roundup: de aankondigingen op een rij

Op dinsdag 12 september hield Apple haar jaarlijkse event. Op het event zijn weer veel nieuwe producten en diensten aangekondigd aan het grote publiek. Heb je het event niet live kunnen volgen? Smartphone.nl geeft je een compleet overzicht.

iPhone X (Ten)

Na lange onzekerheid, veel geruchten en uitgelekte informatie heeft Apple op 12 september de iPhone X aangekondigd. Het nieuwe toestel heeft een 5,9 inch oled-scherm dat Apple een Super Retina-display noemt. Het scherm neemt de volledige voorkant van het toestel in, wat betekent dat de homeknop helemaal verdwenen is. Daarom is Touch ID ook verleden tijd op de iPhone X. Je ontgrendelt met Face ID, de nieuwe gezichtsherkenningstechnologie van Apple.

Een andere belangrijke vernieuwing is de A11 Bionic-chip, volgens Apple de krachtigste chip die ze ooit in een telefoon hebben gestopt. Door de chip is de telefoon nog sneller te bedienen zijn en kan je nog sneller en gemakkelijker multitasken. Ook het gerucht over draadloos opladen bleek te kloppen. De iPhone X heeft een volledig glazen behuizing, met intern stalen frame, wat de telefoon draadloos oplaadbaar maakt.

Al deze vernieuwingen vergen veel stroom van de accu. Apple claimt echter dat de accuduur van de nieuwe batterij twee uur langer is dan die van de iPhone 7. De iPhone X draait standaard op iOS 11. Het nieuwe vlaggenschip van Apple zal in de kleuren Space Gray en Silver beschikbaar zijn met interne opslag van 64GB of 256GB. Een losse iPhone X heeft een vanafprijs van € 1159,- iPhone X met abonnement prijzen volgen spoedig.

→ Lees hier alles over de iPhone X onthulling

iPhone 8 en 8 Plus

Apple heeft naast haar nieuwe paradepaardje nog twee andere nieuwe iPhones geïntroduceerd, de iPhone 8 en 8 Plus. Deze nieuwe toestellen zullen net als de iPhone X een volledige glazen behuizing hebben, met een intern stalen frame voor stevigheid. De iPhone 8 en 8 Plus zijn dus ook draadloos oplaadbaar. De iPhone 8 heeft een 4,7 inch Retina HD-display, de iPhone 8 Plus heeft een 5,5 inch-scherm.

smartphones in september

Ook de 8 en 8 Plus krijgen de A11 Bionic-chip wat de toestellen veel krachtiger maakt dan de voorgangers. De camera is ook flink onder handen genomen. De nieuwe camera krijgt een 12 megapixel-camera die instaat is om meer licht en diepere pixels te laten zien op het scherm. Op de Portrait Mode kan je nu verschillende belichtingen kiezen om zo effect te geven aan de foto’s die je schiet.

De iPhone 8 en 8 Plus zullen uit de doos draaien op iOS 11. Voor andere toestellen is iOS 11 beschikbaar vanaf 19 september. Beiden modellen zullen naast Space Gray en Silver ook in de kleur Gold beschikbaar zijn. Daarnaast zijn de iPhone 8 en 8 Plus allebei beschikbaar met 64GB of 256GB intern geheugen. Een losse iPhone 8 heeft een vanafprijs van € 809,- tevens kan je nu al kiezen voor een iPhone 8 met abonnement

→ Lees hier alles over de iPhone 8 en 8 Plus onthulling

Apple Watch Series 3

Naast de nieuwe iPhones die Apple aankondigde, kwam het elektronicabedrijf ook met nieuws over de Apple Watch, namelijk de Apple Watch Series 3.

De nieuwe Apple Watch ondervindt een groot aantal veranderingen. Wat vooral opvalt is dat Apple zich met de nieuwe Series 3 nog meer richt op gezondheid. De activiteiten-app heeft een geheel nieuw design en het horloge gaat je hart bestuderen. Dat betekent dat jouw hartslag constant wordt gemeten en dat je meldingen krijgt als er iets opvallends gebeurt.

Een hele belangrijke vernieuwing is de elektronische simkaart. Een normale simkaart is te groot voor de Apple Watch en dus heeft Apple een elektronische simkaart in het horloge ingebouwd. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat je makkelijk je huis kan verlaten om snel even naar de supermarkt te gaan, zonder dat je je iPhone moet meenemen. Al deze features maakt het een Apple Watch vol met vernieuwingen. De nieuwe Apple Watch is ook gewoon te koop zonder elektronische simkaart. Toch is Apple erin geslaagd om het horloge even dik te houden als zijn voorganger, namelijk 11,4 mm.

Het nieuwe horloge is naast de standaard kleuren in de nieuwe kleur Gold Aluminum beschikbaar. De Apple Watch Series 3 zonder simkaart is vanaf 22 september beschikbaar in Nederland. Vanaf 15 september kan je een pre-order plaatsen. Helaas zijn er voorlopig geen plannen om de versie met mobiel internet in Nederland te verkopen.

→ Check hier alles over Apple Watch Series 3 aankondiging

Apple TV 4K en HDR

Apple TV is ook onder handen genomen door het bedrijf uit Cupertino. Op 12 september is bekend geworden dat Apple TV 4K wordt gelanceerd. De kwaliteit gaat drastisch omhoog van full-hd naar 4K hdr. Dit betekent dat het beeld niet alleen scherper in pixels zal zijn, maar ook scherper in kleurcontrast. Hiermee wil Apple met Apple TV 4K de best mogelijke beeldbeleving aan haar gebruikers bieden.

Apple is samenwerkingen aangegaan met een aantal grote spelers in de filmwereld om zo de meest recente films aan te kunnen bieden via Apple TV 4K. Alle films in 4K krijgen hetzelfde prijskaartje als dezelfde film in hd. Daarnaast is er ook gedacht aan sportliefhebbers. Sommige apps in Apple TV zullen als eerst in je scherm verschijnen als er sportwedstrijden live aan de gang zijn.

Wat Apple ook verbetert, is dat er meer zenders beschikbaar zijn voor Apple TV 4K. De dienst was voorheen alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar rolt dit jaar ook uit naar landen zoals Duitsland en Frankrijk. Apple TV 4K zal daarnaast over meer internationale zenders gaan beschikken. Helaas is ook deze tv-app voorlopig niet in Nederland beschikbaar.

→ Lees hier alles over de onthulling van Apple TV 4K

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel