Apple test groter iPhone-scherm

Apple test groter iPhone-scherm

Apple zou volgens bronnen van The Wall Street Journal bezig zijn met het testen van een groter iPhone-scherm van 5 inch. Er worden ook tests uit uitgevoerd met iPads met een scherm van maar liefst 13 inch.

Geruchten over een groter scherm op de toekomstige iPhone 5S of iPhone 6 doen al langer de ronde, aangezien concurrenten als Samsung voor steeds grotere schermen gaan. Deze zogeheten ‘phablets' lijken de nieuwe rage te zijn.

The Wall Street Journal maakt melding van de nieuwe geruchten. Deze krant heeft een erg goede reputatie als het gaat om Apple-geruchten.

Ter vergelijking: het scherm van de iPhone 5 is 4 inch groot, en heeft een resolutie van 1336 bij 640 pixels. Met een hele inch meer zou die resolutie dus weer wat kunnen worden opgeschroefd.

Groter iPhone-scherm niet meer dit jaar

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Apple de stap naar een groter scherm nog niet zetten met de iPhone die in de loop van dit jaar wordt aangekondigd. Deze bevat hoogstwaarschijnlijk vooral enkele interne verbeteringen.

Dat de iPhone daarna echter weer een tikje groter wordt, is wel een goede mogelijkheid. Het zou bijvoorbeeld goed passen naast een zogeheten budget-iPhone die het formaat van een iPhone 5 blijft houden. Het mogelijke uiterlijk van een goedkope iPhone is op het plaatje hierboven te zien.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel