iPhone inruilen vanaf 30 augustus bij Apple mogelijk

iPhone inruilen vanaf 30 augustus bij Apple mogelijk

Je oude iPhone inruilen wordt binnenkort bij Apple zelf mogelijk. Het nieuwe ‘iPhone Reuse and Recycle Program' gaat op 30 augustus in de VS van start.

Het is nog niet bekend wanneer de dienst wordt uitgerold naar de rest van de wereld, en of het alleen via officiële Apple Store zal gaan of ook via Premium Resellers. Het wordt wel verwacht dat er in september al meer landen aan de beurt zijn dan alleen de VS.

Geruchten over een iPhone-inruilprogramma doen al langer de ronde, maar 9to5Mac wist dinsdagavond te melden dat de komst van de nieuwe dienst inmiddels een zekerheid is, en in eigen land al op 30 augustus van start gaat.

Hoe je iPhone inruilen gaat werken

iphone 5Je iPhone inruilen bij Apple wordt een redelijk simpele procedure. Je hoeft alleen naar een Apple Store te gaan om daar je toestel te laten inspecteren. Daar wordt dan bepaald hoeveel geld je voor je oude iPhone kunt krijgen. Ga je akkoord, dan krijg je even de tijd om een backup van je gegevens te maken in de iCloud en kun je meteen met een nieuwe iPhone naar huis gaan.

De prijzen die Apple je geeft voor je oude toestel geeft, zijn helaas wel wat lager dan je met wat meer moeite kunt krijgen. Zo wordt er bijvoorbeeld 279 dollar voor een simlockvrije, onbeschadigde iPhone 5 16GB neergelegd. iPhone-inruildienst Gazelle geeft je momenteel 330 dollar voor hetzelfde aanbod.

Als je iPhone 5 daarnaast enkele beschadigingen vertoont, krijg je nog minder dan die 279 dollar. Ingeleverde iPhones worden overigens niet verkocht aan armere landen, zoals eerder werd gedacht. Ze worden juist ingeleverd bij BrightStar, een bedrijf dat producten recyclet en eventueel hergebruikt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel