Live tv-kijken via smartphone binnenkort mogelijk

Live tv-kijken via smartphone binnenkort mogelijk

Er worden momenteel in de Randstad tests uitgevoerd met live tv-kijken via zogeheten dab-frequenties – geen wifi of 3g dus – door het bedrijf Mobiele TV Nederland. Over een mogelijke lancering is nog niets bekend.

Het nog beperkte zenderaanbod – bestaande uit Nederland 1, Nederland 3 en Het Beste van SBS – is op dit moment nog alleen in de Randstad te bekijken door mensen die het apparaatje dat je aan je smartphone verbindt testen. Uiteindelijk gaat deze connector tussen de 70 en 100 euro kosten. Binnenkort komt daar nog een speciaal tekenfilmkanaal bij dat initiële zenderaanbod, zo schrijft Totaal TV.

Op de website van Mobiele TV Nederland wordt Eredivisie Live ook genoemd als een van de toekomstige mogelijkheden. Daarbij staat een bedrag van 5 euro per maand vermeld, wat opvallend is. Eredivisie Live heet immers FOX Sports inmiddels en biedt zelf zijn zenders via internet (wifi/3g) aan voor 15,95 euro per maand. In de loop van 2013 moeten er ook nog verschillende commerciële en publieke omroepen aan het aanbod worden toegevoegd, net als verschillende radiozenders.

KPN testte eerder al MobielTV

Concurrent KPN testte al eens mobiel televisiekijken met zijn platform MobielTV. Dit werd in 2008 geïntroduceerd, maar in 2011 alweer opgeheven. Mobiele TV Nederland heeft de licenties voor uitzendingen via de dab-frequentie al sinds 2009, en lijkt er dit jaar eindelijk echt gebruik van te willen maken.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel