Apple viert 5 jaar App Store en releaset iOS 7 beta 3

Apple viert 5 jaar App Store en releaset iOS 7 beta 3

Apple begint zijn week goed: maandagavond kwam het bedrijf namelijk met de derde bètaversie van iOS 7 én publiceerde het een App Store-pagina met daarin enkele App Store-mijlpalen en tijdelijk gratis apps.

5 jaar app storeHet eerste 5-jarig jubileum van App Store vindt officieel pas woensdag plaats, maar Apple is al langer bezig met de voorbereidingen en festiviteiten rondom de mijlpaal. Zo kregen Amerikaanse journalisten vorige week al een poster met App Store-mijlpalen en maakte bepaalde apps tijdelijk gratis.

Op de speciale pagina in het Uitgelicht-overzicht van de App Store zijn drie tabs te vinden: twee met tijdelijk gratis apps en een met alle interessante mijlpalen van de App Store.

Deze mijlpalen zijn te bekijken per jaar en bestaan uit bijzondere of zeer succesvolle apps en andere belangrijke gebeurtenissen. Zo was Super Monkey Ball van Sega de eerste app die miljoenen verdiende in de App Store, met na een maand al meer dan 300.000 downloads en daarmee 3 miljoen verdiende dollars.

iOS 7 beta 3 te downloaden voor ontwikkelaars

Sinds maandagavond kunnen iPhone- en iPad-ontwikkelaars aan de slag met de derde versie van de iOS 7-bèta. Deze derde bètaversie van brengt niet al te veel veranderingen met zich mee, en is sowieso nog niet beschikbaar voor de gewone iPhone-gebruiker.

De animatie voor het downloaden of bijwerken van apps is bijvoorbeeld veranderd in een transparant klokje over het app-icoon heen; het toetsenbord in Safari is enigszins aangepast; je kunt de tijd weer zien op het vergrendelscherm als je muziek afspeelt; de kalender geeft nu in het overzicht aan op welke dag je dingen te doen hebt, en de lettertypes en -groottes zijn allemaal wat verfijnd.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel