Zuid-Korea: beveiligingsapp voorkomt militaire lekken

Zuid-Korea: beveiligingsapp voorkomt militaire lekken

Met de opkomst van de smartphone is het aantal militaire lekken ook toegenomen: iedere soldaat kan immers met zijn telefoon gevoelige informatie fotograferen en delen. De Zuid-Koreaanse regering heeft de oplossing.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie hoopt daar nu een stokje voor te steken: in ieder geval de daar werkzame 1500 ambtenaren worden gedwongen tot installatie van een app, genaamd ‘Mobile Management Device'. De beveiligingsapp schakelt onder meer opnamefuncties van video en audio uit. Redelijk uniek voor een app: in de regel zijn apps toch bedoeld om de functionaliteit van je telefoon uit te breiden, in plaats van deze in te perken.

Wie de app niet installeert, mag het ministerie niet in. Aangezien een vijfde van de ambtenaren de orders niet opvolgde, ontstond er vanochtend een lange rij bij de ingang.

‘Beveiligingsapp is inbreuk op privacy'

Volgens Yonhap, het grootste persbureau van het land, kwam deze weigering voort uit zorgen over privacy. Als een app in staat is om video- en audio-opname uit te schakelen, wat kan hij achter de schermen dan nog meer ontregelen of inzien? Volgens het ministerie is de app ook bedoeld om hacks van telefoons van ambtenaren te voorkomen. Over eventuele verdere functionaliteit werd niets losgelaten.

Voorlopig is de beveiligingsapp alleen verplicht op het ministerie van Defensie, maar in de loop van het jaar wordt van alle soldaten verwacht dat zij de software op hun telefoon installeren.

Wat vinden jullie, is dit een goed of een slecht idee?

Via: Inquirer News

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel