Capptivate is ‘s werelds eerste appmuseum

Capptivate is ‘s werelds eerste appmuseum

Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat een schitterende smartphone app sterft in schoonheid? De bedenker van online appmuseum Capptivate wil voorkomen dat deze apps uit het collectieve geheugen verdwijnen.

Je kent ze wel, van die apps die prachtig vloeiende animaties combineren met verschrikkelijke functionaliteit. Het is slechts één van de vele redenen voor een app-ontwikkelaar om de app een update te geven, of uit de App Store te halen. Maar wat de toedracht ook is, het resultaat is altijd hetzelfde: dat de oorspronkelijke app voorgoed verdwijnt.

De Amerikaanse app-ontwikkelaar Alli Dryer kon dat niet langer verdragen, en is daarom de site Capptivate begonnen. Hier worden de apps niet opgeslagen, maar wel hoe ze eruit zagen. Door met de muis over de apps te bewegen, zijn de animaties te bekijken. Waarlijk een online appmuseum.

Capptivate geboren uit voorliefde voor goed design

Oprichtster Alli Dryer stelt de site te zijn begonnen uit liefde voor design: als app-ontwikkelaar discussieert ze veel met collega’s over de perfecte combinatie van handig en mooi. Als ze daarbij voorbeelden van apps die dat volgens haar goed doen wilde tonen, greep ze vaak mis, ofwel omdat apps niet meer bestaan, ofwel omdat ze zich de betreffende app niet meer kon herinneren.

Met Capptivate hebben liefhebbers van design vanaf nu altijd de mooiste apps binnen handbereik. Het enige minpuntje is dat er vooralsnog alleen iOS-apps op de site te vinden zijn, maar wie weet verandert dat binnenkort. Zeker de moeite van het bekijken waard!

Via: Ars Technica

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.