BlackBerry Passport officieel: vierkante smartphone voor zakelijke markt

BlackBerry Passport officieel: vierkante smartphone voor zakelijke markt

Na maanden van geruchten heeft BlackBerry vandaag officieel de Passport uit de doeken gedaan: een vierkante smartphone met een fysiek keyboard die is bedoeld voor de zakelijke markt.

Meer over de BlackBerry Passport

BlackBerry PassportDe BlackBerry Passport wordt gekenmerkt door een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1440 bij 1440 pixels. Het display is aanraakgevoelig en wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass. Onder het scherm bevindt zich een fysiek toetsenbord met knoppen die je indrukt om te typen. Opvallend is dat het keyboard ook aanraakgevoelig is en zodoende gebruikt kan worden als een soort trackpad door er overheen te vegen.

De rechthoekige smartphone meet 128 bij 90 bij 9,3 millimeter en weegt 194 gram. Onder de motorkap is een 2,26GHz-quadcore-processor en 3GB aan werkgeheugen te vinden. Ook qua opslag (32GB) is de Passport goed voorzien en met een micro-sd-kaartje is het geheugen uit te breiden tot maximaal 64GB. Verder heeft de smartphone een 2 megapixel-frontcamera en een 13 megapixel-camera aan de achterzijde met optische beeldstabilisatie. Dat laatste is handig om ongewenste bewegingen in video's te corrigeren.

BlackBerry Passport release

De BlackBerry Passport draait standaard op BlackBerry OS 10.3, een nieuwe versie van de software met een eigen spraakassistent en andere handige vernieuwingen. De release van de smartphone in Nederland en België vindt naar verluidt volgende maand plaats. Het toestel heeft een prijskaartje van 599 dollar, maar de Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel