Verkooprecord Apple: 10 miljoen nieuwe iPhones verkocht

Verkooprecord Apple: 10 miljoen nieuwe iPhones verkocht

Het lag in de lijn der verwachting, maar Apple heeft een iPhone 6 verkooprecord gevestigd: in de eerste drie dagen zijn 10 miljoen toestellen over de toonbank gegaan. Daarmee doen de nieuwe iPhones het aanzienlijk beter dan de iPhone 5S.

Opnieuw een iPhone 6 verkooprecord

Apple heeft het geflikt om met de nieuwe iPhones haar verkooprecord te verbreken. Vorig jaar werd de iPhone 5S in het openingsweekend zo'n 9 miljoen keer verkocht, de iPhone 6 doet hier een schepje bovenop en is al 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. In de eerste 24 uur vestigde Apple ook al een iPhone 6 verkooprecord: toen werden er 4 miljoen toestellen verkocht.

De iPhone 6 komt geleidelijk in meer landen in de winkels te liggen. Aankomende vrijdag verschijnt het toestel in onder andere Nederland en België. In de onderstaande grafiek zie je per iPhone de beschikbaarheid van het toestel, vergeleken met het aantal dagen na de aankondiging. De iPhone 6 vindt dus snel zijn weg naar steeds meer landen.

iPhone 6 verkooprecord

iPhone 6 nu in Nederland te reserveren

De iPhone 6 kwam vorige week vrijdag in onder andere de VS en Duitsland uit en is vanaf aankomende vrijdag (26 september) in ons land te koop. De iPhone 6 is echter nu al in Nederland te reserveren, zodat je het toestel vrijdag in een Apple Store kan komen ophalen. Wees er echter snel bij, want er is maar een beperkte voorraad. Vooral de iPhone 6 Plus is maar beperkt verkrijgbaar.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel