BlackBerry telefoons geannuleerd na deal met Foxconn

BlackBerry telefoons geannuleerd na deal met Foxconn

Afgelopen vrijdag kondigde BlackBerry aan toekomstige telefoons te laten produceren door het Chinese Foxconn. Tegelijkertijd werden echter ook twee BlackBerry telefoons geannuleerd.

De fabrikant bevestigt de berichten, maar geeft niet aan welke BlackBerry telefoons precies zijn geannuleerd. In ieder geval gaat het om goedkopere toestellen, met de werktitels Café en Kopi, gericht op opkomende markten.

BlackBerry telefoons voor opkomende markten

BlackBerry telefoonsMet de Chinese fabrikant Foxconn, die ook Apple-toestellen als de iPhone maakt, heeft BlackBerry niettemin een deal gesloten voor de productie van goedkope telefoons voor opkomende markten. Op die manier hoopt het bedrijf het tij te keren; BlackBerry telefoons als de Z10 en Q10 zijn de afgelopen tijd geflopt, waardoor het aandeel van de Canadese telefoonmaker op de mobiele markt inmiddels verwaarloosbaar is. Het bedrijf draaide in het tweede en derde kwartaal van dit jaar een verlies van respectievelijk 1 en 1,6 miljard dollar.

Het toestel met de codenaam Jakarta is de eerste betaalbare telefoon die BlackBerry door Foxconn laat maken. Deze moet volgens interim-directeur John Chen, die begin vorige maand topman Thorsten Heins verving, in april 2014 verschijnen.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel