‘Samsung Galaxy S5 scherm niet gebogen, wel QHD’

‘Samsung Galaxy S5 scherm niet gebogen, wel QHD’

Het Samsung Galaxy S5 scherm zal niet gebogen zijn, zo meldt The Korea Herald. De gebogen schermtechniek staat nog in de kinderschoenen en kan nog niet en masse geproduceerd worden.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal het aankomende Samsung-toestel dus waarschijnlijk niet beschikken over een gebogen scherm. De Zuid-Koreaanse krant The Korea Herald meldt dat Galaxy-toestellen op zijn vroegst eind 2014 worden voorzien van een gebogen scherm. De Galaxy S5 is naar verwachting al eerder, in april of mei, in de winkels te koop.

Galaxy S5 scherm en processor

Galaxy S5 behuizingIn aanloop naar de Galaxy S5 release druppelen er steeds meer geruchten over de smartphone binnen. Het scherm van de telefoon mag dan niet gebogen zijn, maar het beschikt naar verluidt wel over een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook wordt verwacht dat de maximale snelheid van de quadcore-processor rond de 2,5GHz ligt. In zijn energiebesparende modus daalt de kloksnelheid van de Qualcomm-cpu van de S5 naar 300 MHz.

Verder gaan geruchten dat Samsung bij de Galaxy S5 afstapt van een behuizing van plastic. Samsung test momenteel een metalen behuizing met diamanten coating. De metalen behuizing zou worden bewerkt met een speciale coating van diamant-achtig materiaal dat krassen en deuken moet voorkomen.