‘Games en gratis apps in 2013 het populairst in Nederlandse app-stores’

‘Games en gratis apps in 2013 het populairst in Nederlandse app-stores’

In 2013 waren games en gratis apps het populairst in de Nederlandse app-stores, zo blijkt uit cijfers van de mobielemarktanalist Distimo.

Nederlandse app-storeHet afgelopen jaar zijn zowel de App Store als Google Play sterk gegroeid: beide app-stores bevatten inmiddels ruim een miljoen apps. Kijkend naar welke categorieën apps – in Nederland althans – het meest populair zijn, valt op dat vooral games in trek zijn.

In de App Store zijn bijna 40 procent van de gedownloade apps games en in Google Play bedraagt het aandeel 35 procent. Ook entertainment-apps en tools zijn erg populair in Nederland.

Nederlandse app-storeDe meeste apps die door Nederlanders worden gedownload zijn overigens gratis. In de App Store en in Google Play is het aandeel gratis apps respectievelijk 96 en 98 procent in de periode van januari tot en met november 2013.

De populairste gratis games in de App Store zijn Candy Crush Saga, YouTube en Google Maps. In Google Play bestaat de gratis top 3 uit WhatsApp, Facebook en Candy Crush Saga. Laatstgenoemde voert overigens ook de lijst van bestverdienende apps van 2013 aan, dankzij populaire in-app aankopen waarmee spelers de progressie in het puzzelspel kunnen versnellen.

De populairste betaalde apps waren het afgelopen jaar WhatsApp, Pou en Minecraft (App Store) en SwiftKey Keyboard, Minecraft en Titanium Back-up PRO (Google Play). Titanium Back-up is een app waarmee Android-gebruikers een reservekopie van de data op hun toestel kunnen maken. Om de volledige functionaliteit van de app te benutten, is echter root-toegang en een betaalde versie van de app benodigd.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel