Coolblue stopt verkoop mobiele abonnementen

Coolblue stopt verkoop mobiele abonnementen

Coolblue stopt met de verkoop van smartphones met abonnement. De webwinkel verkoopt vanaf 1 februari enkel losse toestellen.

Verkoop Coolblue telefoonabonnementen gestopt

Vanaf 1 februari kun je geen smartphones met abonnement meer bestellen bij Coolblue, zo heeft de webwinkel aan Smartphone.nl laten weten. Coolblue heeft besloten zich volledig te richten op de verkoop van losse smartphones. De webwinkel stopt ook met de verkoop van sim only-abonnementen.

De nieuwe regels rondom het telefoonkrediet zijn de belangrijkste oorzaak achter het besluit, aldus Coolblue. De webwinkel zegt dat de nieuwe voorwaarden extra investeringen eisen en dat het de focus liever legt op losse smartphones. Sinds 1 januari 2017 gelden er nieuwe regels voor de verkoop van mobiele telefoons met abonnement. Webwinkels moeten duidelijk de kosten van het toestel en het mobiele abonnement uitsplitsen en zijn verplicht elke aanbieding te voorzien van een ‘Geld lenen kost geld'-banner.

telefoonkrediet

Bovendien wordt elk abonnement met een smartphone van meer dan 250 euro verplicht geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Elke lening die daar wordt vastgelegd heeft invloed op de maximale hoogte van een nieuwe lening, zoals een hypotheek. Zelfs met een vrij goedkoop abonnement kan je maximale hypotheek daardoor duizenden euro's lager uitvallen. Op onze dochtersite iPhoned vind je een uitgebreide Telefoonkrediet-infographic met de meestgestelde vragen.

Coolblue is één van de grootste webwinkels van Nederland. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van meer dan 500 miljoen euro en hoopt snel de grens van 1 miljard te doorbreken. Het bedrijf heeft een zeer breed assortiment van producten, van wasmachines tot laptops. Mobiele telefoons waren echter het enige product dat door Coolblue in combinatie met een abonnement werd verkocht.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel