Robin Mobile schrapt roamingkosten in de hele EU

Robin Mobile schrapt roamingkosten in de hele EU

Robin Mobile heeft aangekondigd per 1 februari te stoppen met roamingkosten binnen de Europese Unie. Hiermee loopt de provider enkele maanden voor op de regelgeving die pas in juni in gaat.

Afschaffing Robin Mobile roamingkosten

Bij Robin Mobile betaal je vanaf 1 februari niets extra's als je buiten Nederland (maar binnen de EU) gebruikmaakt van je mobiele telefoon. Op die datum vervallen roamingkosten binnen de EU voor klanten van de sim only-provider. Dat betekent dus onbeperkt bellen, sms'en en internetten in de hele Europese Unie.

Naast het schrappen van roamingtarieven krijgen klanten van Robin Mobile nog iets extra's. Vanaf 20 februari krijg je maandelijks 100 belminuten of sms'jes die geldig zijn vanuit Nederland naar 45 landen buiten de EU. Welke landen dit zijn is nog onduidelijk, maar dat het om landen buiten Europa gaat lijkt vast te staan.

Robin Mobile roamingkosten

Robin Mobile is niet de enige provider die vooruitloopt op Europese regels. T-Mobile kondigde eerder al nieuwe, onbeperkte abonnementen aan die in de hele EU geldig zijn. Ook Vodafone en KPN introduceerden in de afgelopen maanden nieuwe abonnementsvormen, waarbij klanten binnen de EU geen extra kosten meer maken.

Robin Mobile is een sim only-provider die onbeperkt bellen, sms'en en internet biedt met maandelijks opzegbare pakketten. In onze Robin Mobile review kwam de provider goed uit de bus. We waren te spreken over het feit dat je nooit onverwacht extra kosten kunt maken en dat de abonnementen goed geprijsd zijn. Wat ons tegenstond waren de limieten die Robin Mobile bij zijn verschillende abonnementen hanteert, terwijl ook de downloadsnelheid lager lag dan bij sommige concurrenten.

Ben je op zoek naar een sim only-abonnement van Robin Mobile? Via onze zustersite OnlySim.nl kun je de prijzen van Robin Mobile sim only-abonnementen vergelijken en direct bestellen. Ook kun je hier sim only's vergelijken van allerlei andere providers.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel