Eerste Firefox OS-telefoon verkrijgbaar

Eerste Firefox OS-telefoon verkrijgbaar

Dinsdag is de eerste Firefox OS-telefoon verkrijgbaar geworden in Europa. De ZTE Open kost slechts 39 euro en daar krijg je ook nog een geheugenkaartje van 4GB bij.

De ZTE Open is voorlopig alleen in Spanje te verkrijgen, maar is wel het eerste commerciële toestel dat Firefox OS draait als besturingssysteem. Voor 69 euro kunnen Spanjaarden een ZTE Open plus 4GB-geheugenkaart en 30 euro beltegoed krijgen. Hij is namelijk alleen prepaid te verkrijgen.

De Firefox OS-telefoon huisvest een 3,5 inch-scherm met een resolutie van 480 bij 320 pixels. Hij draait op een Qualcomm-singlecore-processor van 1GHz. Dit zijn natuurlijk allerminst indrukwekkende specificaties, maar voor een bedrag van 39 euro meer dan redelijk.

Het is nog niet bekend wanneer en voor welk bedrag de eerste Firefox OS-telefoon op de Nederlandse markt verschijnt.

Firefox OS-telefoons aanzet tot open platforms

Firefox OS is een open besturingssysteem, waarin vrijwel alles werkt via internettalen html en css. Hierdoor zijn apps gemakkelijk over te zetten naar andere platformen en snel te programmeren. Je kan immers vrij direct de mobiele webpagina van een dienst ombouwen tot app. Firefox OS-maker Mozilla wil op den duur af van specifieke programmeertalen voor specifieke platforms.

Maandag werd ook bekend dat Mozilla binnenkort met een eigen ontwikkelaarsconferentie voor Firefox OS komt, zodat het besturingssysteem populairder gaat worden onder ontwikkelaars van apps.

 ZTE Open

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel