KPN en T-Mobile gaan 3g bereik verbeteren

KPN en T-Mobile gaan 3g bereik verbeteren

Vanaf maandag kunnen mobiele providers gebruik maken van een lagere frequentie voor hun 3g-netwerken, waardoor 3g-signalen beter kunnen doordringen in gebouwen en masten een groter bereik hebben. Beter mobiel internet op je smartphone dus.

Het was al bekend dat T-Mobile voor zijn 3g-netwerk gebruik zou gaan maken van de 900MHz-band. KPN bevestigt deze stap nu echter ook tegenover Tweakers. Er zou inmiddels een pilot lopen in Alkmaar en aan het einde van het jaar moeten veel meer mensen van 3g-internet via de 900MHz-band kunnen profiteren. Deze uitrol loopt gelijk met die van KPN's 4g-netwerk.

3g bereik verbeteren met oude 2g band

De 900MHz-band wordt momenteel nog vooral gebruikt voor 2g-internet (de voorloper van 3g), maar daar gaat verandering in komen nu de band niet meer verplicht voor die verouderde standaard hoeft te worden gebruikt. Het enige nadeel van de lagere frequentie is dat de capaciteit minder is. Daarom blijft de huidige 2100MHz-band voorlopig nog gewoon in gebruik.

Vodafone heeft nog niet aangegeven of zij eveneens voor deze verbetering van het 3g-netwerk gaan. Maar als je een klant van KPN of T-Mobile bent, kan het binnenkort goed zijn dat je ook op je van de buitenwereld afgesloten wc nog prima kunt internetten. Niets is immers irritanter dan niet even snel je WhatsApp kunnen checken bij die paar minuutjes voor jezelf.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel