Firefox OS houdt ontwikkelaarsconferentie in India

Firefox OS houdt ontwikkelaarsconferentie in India

Firefox OS wil het aanbod aan apps op het mobiele platform aanzienlijk gaan verhogen. Daarom komt Mozilla met een eigen ontwikkelaarsconferentie voor het open besturingssysteem.

Firefox OSFirefox OS is een opensourcebesturingssysteem voor smartphones en tablets. Open source houdt in dat iedereen toegang heeft tot de bronmateriaal van het uiteindelijke product. Momenteel zijn er al vroege versies uitgekomen van het mobiele besturingssysteem, maar er is nog geen commerciële smartphone verschenen die het besturingssysteem standaard draait. Deze moeten later dit jaar in de winkelrekken belanden.

Firefox OS: apps in html5

Firefox OS is geoptimaliseerd voor het draaien van html5-apps. Dit houdt in dat ze dezelfde structuur hebben als applicaties voor internetbrowsers, en daarom makkelijk zijn over te zetten naar andere platformen. Deze apps zijn er echter nog amper voor Firefox OS. Daarom houdt Mozilla hoogstwaarschijnlijk zijn eigen ontwikkelaarsconferentie.

Het is alleen nog niet bekend wanneer het evenement precies gaat plaatsvinden, maar als daar later nog interessante informatie over naar buiten komt of van de ontwikkelaarsconferentie zelf, hoor je het natuurlijk op Smartphone.nl.

Bron: phone Arena

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel