Prijzen en releasedata Samsung Galaxy A5 en Galaxy A3 bekendgemaakt

Prijzen en releasedata Samsung Galaxy A5 en Galaxy A3 bekendgemaakt

In het eerste kwartaal van 2015 verschijnen de Galaxy A5 en A3 in Nederland. Dat heeft Samsung bevestigd tegenover onze collega’s van Android Planet. De toestellen kosten respectievelijk 410 en 310 euro.

Galaxy A3 en Galaxy A5 release in Nederland

Galaxy A5 releaseGisteren bleek dat webwinkels GSMwijzer en Studentmobiel de toestellen in januari 2015 verwachten, wat erg aannemelijk lijkt. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar de toestellen verschijnen sowieso in het eerste kwartaal van 2015.

Wat wel vaststaat, zijn de prijzen van beide toestellen: 310 euro voor de Galaxy A3 en 410 euro voor de A5. De toestellen maken deel uit van de Galaxy A-lijn, een nieuwe serie smartphones waarmee Samsung een andere designrichting inslaat. De smartphones kenmerken zich door hun dunne metalen behuizing, die we kennen van de Samsung Galaxy Alpha.

Meer over de Galaxy A3 en A5

Galaxy A5 releaseDe Galaxy A3 is een middenklasser met redelijke specificaties en een dunne behuizing van 6,9 millimeter. Het super-amoled-scherm meet 4,5 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels. De A3 wordt aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Wanneer je meer opslag tot je beschikking wilt hebben, kun je kiezen voor een micro-sd-geheugenkaartje.

Foto’s schiet de A3 met de 8 en 5 megapixel-camera’s. De smartphone wordt van stroom voorzien door een batterij met een capaciteit van 1900 mAh. Hoewel dit aantal wat aan de magere kant is, haal je hier naar verwachting wel het einde van de dag mee.

De Galaxy A5 is 100 euro duurder en dat blijkt ook uit de specificaties. Het scherm is met 5 inch een stukje groter en oogt daarnaast scherper dankzij de hogere 720p-resolutie. Het toestel is daarnaast een tikje dunner (6,7 millimeter) en voorzien van meer werkgeheugen (2GB). Onderhuids is verder 16GB aan opslagruimte en een grotere accu van 2300 mAh aanwezig. Ook de camera aan de achterzijde van de A5 is beter; deze schiet foto’s met maximaal 13 megapixels. De frontcamera is identiek met 5 megapixels.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel