‘Galaxy A7 dunste Samsung-smartphone tot nu toe’

‘Galaxy A7 dunste Samsung-smartphone tot nu toe’

Gisteren berichtten we al over de Galaxy A5 en A3, maar naast deze toestellen verschijnt volgend jaar ook de Samsung Galaxy A7. De phablet heeft een extreem dunne behuizing en een octacore-cpu.

Galaxy A7 specificaties uitgelekt

Galaxy A7Door een recente goedkeuring van de Chinese toezichthouder TENAA weten we hoe de Galaxy A7 eruit gaat zien. Het toestel heeft een metalen design en meet 150,9 bij 75,9 bij 6,3 millimeter. Daarmee is de A7 Samsung's dunste toestel ooit. Het scherm van de A7 is met 5,5 inch een stuk groter dan dat van de Galaxy A5 en A3 en heeft een hogere resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 401 ppi, waardoor afzonderlijke pixels amper te onderscheiden zijn.

Meer over de Galaxy A7

Verder is de Galaxy A7 voorzien van prima specificaties. Hij wordt aangestuurd door een 64-bits 1,5GHz-octacore-processor (Snapdragon 615) en kan overweg met 4G. Het dunne toestel draait uit de doos Android 4.4.4 (KitKat), maar het is aannemelijk dat ‘ie ook een update naar Android Lollipop ontvangt.

Onderhuids vinden we verder 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen, dat helaas niet uitbreidbaar is. Foto's schiet de A7 met een 13 megapixel-camera, die ook in staat is om 4K-video's op te nemen. Selfies maak je met de 5 megapixel-camera aan de voorzijde. Over de batterij van het toestel is nog geen informatie bekend.

Het is nog niet bekend wanneer de Samsung Galaxy A7 uitkomt, maar we verwachten dat dit – net als de A5 en A3 – in het begin van 2015 zal zijn. Ook de prijs van het toestel is onbekend, al zal deze waarschijnlijk rond de 500 euro liggen. Meer weten over de Galaxy A7? Check dan de toestelpagina bij onze collega's van Android Planet.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel