Nexus 6 verschijnt in Google Play, maar is nog niet te koop

Nexus 6 verschijnt in Google Play, maar is nog niet te koop

Gisteravond verscheen plots de Nexus 6 in Google Play. Het toestel bestellen kan nog niet, maar dit zou in december wél mogelijk moeten zijn.

In december naar Nederland?

Nexus 6 in Google PlayDe release van de Nexus 6 in Nederland zou snel moeten volgen, na het uitstel van vorige week. De reden van het uitstel van de Nexus 6 zijn de problemen met Android Lollipop en de uitrol hiervan. De nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem kampt namelijk nog met een sms-probleem, waardoor Vodafone-gebruikers geen sms'jes kunnen versturen. Google besloot de release van de Nexus 6 uit te stellen totdat het probleem verholpen zou zijn. Deze stond aanvankelijk gepland voor december en Google lijkt dit alsnog te kunnen halen omdat de meeste problemen opgelost lijken te zijn. In Duitsland is het nieuwe toptoestel vanaf 5 december te koop.

Op de bestelpagina is verder te lezen dat je bij de aanschaf van de Nexus 6 in Google Play zes maanden lang gratis onbeperkt gebruik kunt maken van Google Play Music. Deze muziekdienst kost normaliter tien euro per maand. Om van de actie gebruik te maken moet je het toestel voor 31 december aanschaffen en de aanbieding inwisselen voor 31 januari 2015.

Meer over de Nexus 6

De Nexus 6 is met zijn 6 inch-scherm Googles grootste smartphone ooit. De QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels zorgt voor een indrukwekkende pixeldichtheid van 498 ppi. De Nexus 6 is verder voorzien van uitstekende specificaties. Zo wordt het toestel aangestuurd door een 2,65GHz-quadcore-processor, gebaseerd op de Snapdragon 805-chipset. Deze wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen, waardoor het toestel met gemak meerdere applicaties tegelijk draait. Het toestel is standaard voorzien van Android Lollipop en beschikt over twee camera's met respectievelijk 13 en 2 megapixels. De Nexus 6 heeft tot slot 32GB of 64GB aan opslagruimte en een 3220 mAh-accu.

De Nexus 6 is al te pre-orderen. Een compleet overzicht van aanbieders vind je op de Nexus 6 kooppagina van onze collega's van Android Planet.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel