4 features die de Galaxy Alpha de moeite waard maken

4 features die de Galaxy Alpha de moeite waard maken

Gisteren kondigde Samsung na weken van geruchten eindelijk zijn nieuwe toptoestel, de Galaxy Alpha, aan. De smartphone kost 599 euro en is vanaf volgende maand verkrijgbaar. Deze 4 features maken het nieuwe Samsung-toestel de moeite waard.

Chique en dun design

samsung galaxy alpha releaseDe Galaxy Alpha is een flinke slag kleiner dan de Galaxy S5 en de toestellen in de Galaxy Note-reeks, wat deels komt door het kleinere 4,7 inch-scherm. Als je naar de afmetingen (132.4 bij 65.5 bij 6,7 millimeter) kijkt, is het duidelijk dat Samsung goed zijn best heeft gedaan om zoveel mogelijk techniek in een compacte smartphone te proppen. Het toestel is dun en licht (114 gram) en doet qua prestaties nauwelijks concessies. De metalen rand geeft de Alpha bovendien een chique uitstraling.

Goedkoper dan de Galaxy S5

De Galaxy S5 lanceerde in april met een prijskaartje van 699 euro. De Galaxy Alpha zit daar 100 euro onder, al is de verwachting dat de smartphone via webshops een aantal tientjes goedkoper verkrijgbaar wordt. In combinatie met een uitgebreid tweejarig abonnement haal je de Galaxy Alpha straks waarschijnlijk gratis in huis.

High-end specificaties

Uit de doos draait de Galaxy Alpha op Android 4.4.4 (KitKat) met daaroverheen Samsungs kleurrijke Touchwiz-schil. Het toestel heeft een scherm 4,7 inch-scherm met een 720p-resolutie en wordt aangedreven door een octacore-processor. Deze heeft vier snelle 1,8GHz-kernen en vier energiezuinige 1,3GHz-kernen voor lichtere taken. Dit moet ervoor zorgen dat je lang kunt doen met de 1860 mAh-accu. Verder is er 32GB aan opslaggeheugen en 2GB aan werkgeheugen aan boord. De opslag is niet uitbreidbaar, maar voor gemiddelde gebruikers ruim voldoende. Foto’s schiet je met de 12 megapixel-camera en 2,1 megapixel-frontcamera.

Fijne soft- en hardwarematige features

Net als de S5 beschikt de Galaxy Alpha over een vingerafdrukscanner (geïmplementeerd in de homeknop), waarmee je de telefoon ontgrendelt en betalingen kunt verrichten. Verder is er een hartslagmeter aan de achterkant te vinden die samenwerkt met de S Health fitness-app van Samsung. Ook is er ondersteuning voor nfc, bluetooth 4.0 en 4G aanwezig. De feature die we tot slot erg kunnen waarderen is de Ultra Power Saving Mode. Hiermee schakelt het beeld over naar zwart-wit en zijn alleen nog de belangrijkste functies beschikbaar. De modus zorgt ervoor dan je met een accupercentage van 10 procent nog uren vooruit kunt. Ideaal voor noodgevallen!

(Via)