‘Mini-telefoons steeds minder populair’

‘Mini-telefoons steeds minder populair’

Hoewel er in Nederland nog steeds interesse lijkt te zijn in mini-telefoons, lijkt de populariteit van deze goedkope en mindere versies van de toptoestellen van fabrikanten als Samsung en LG af te nemen. Dat melden Taiwanese bronnen die betrokken zijn van de toelevering van de toestellen.

mini-telefoons

De Chinese OnePlus One biedt high-end specs voor een fractie van de prijs.

Consumenten zouden minder interesse in mini-telefoons hebben omdat deze in hun ogen mindere kwaliteit bieden en tegenvallende prestaties voor de vaak hoge prijs waarvoor ze aangeboden worden. Als gevolg daarvan valt de verkoop van de mini-telefoons van Samsung, LG, HTC en Sony zwaar tegen.

Sommige fabrikanten proberen met een naamswijziging de tegenvallende verkoop een halt toe te roepen, maar ook dat lijkt tevergeefs. Zo is de vraag naar de Xperia Z1 Compact en de LG G3 S lager dan verwacht. In veel gevallen kosten de compacte telefoons tussen de 300 en 400 euro, waar vergelijkbare Chinese smartphones vaak al voor minder dan 200 euro van eigenaar wisselen.

Bovendien is voor consumenten onduidelijk wat ze van een mini-telefoon mogen verwachten: smartphones als de LG G2 Mini en LG G3 S zijn met hun schermafmeting van 4,7 en 5 inch nou niet bepaald compact te noemen. Ook de populaire Galaxy S5 Mini, de compactere versie van het huidige vlaggenschip van Samsung, is met zijn 4,5 inch-scherm relatief fors.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel