Samsung: ‘twee problemen met Galaxy Note 7-accu’

Samsung: ‘twee problemen met Galaxy Note 7-accu’

Samsung heeft in een persconferentie de Galaxy Note 7 onderzoeksresultaten vrijgegeven. De accu van het toestel bleek de oorzaak te zijn van ontbrandende toestellen.

Galaxy Note 7 onderzoeksresultaten

De Samsung Galaxy Note 7 bleek last te hebben van twee afzonderlijke accuproblemen. De twee fabrikanten die ieder voor een deel van de phablets accu's gemaakt hebben bleken ieder een eigen defect te hebben in hun productieproces.

Sinds de toestellen werden teruggeroepen heeft Samsung zo'n 200.000 exemplaren van de Note 7 aan diverse tests onderworpen. Daarbij werd ieder aspect onderzocht om er achter te komen waardoor de toestellen konden ontploffen.

https://www.youtube.com/watch?v=OeKdcIOAEL8

Uiteindelijk concludeerden drie onafhankelijke onderzoeksbureaus dat de Note 7-problemen veroorzaakt werden door de accu's van de toestellen. Nadat de eerste toestellen defect bleken legde Samsung al de schuld bij één van zijn accufabrikanten, Samsung SDI. Dit blijkt achteraf te kloppen, maar ook voor het andere bedrijf dat verantwoordelijk was voor de accu.

Iedere Note 7-accu kampte met één van twee problemen. De eerste variant had niet genoeg bescherming in de rechterbovenhoek van de accu, waardoor er interne schade op kon treden. De tweede versie had op sommige plaatsen aan de binnenkant scheuren in de beschermende tape, waardoor negatieve en positieve elektrodes elkaar konden raken. Er bleken zelfs accu's te zijn gemaakt waar deze isolatietape volledig ontbrak.

Toekomstige smartphones

Samsung heeft naar aanleiding van de onderzoeksresultaten een nieuw testproces opgezet voor toekomstige smartphones. De nieuwe procedure test nieuwe smartphones zoals de Galaxy S8 op acht verschillende aspecten om te voorkomen dat er weer een vergelijkbaar incident plaatsvindt. Op de website van Samsung kun je uitgebreid de resultaten van het onderzoek lezen en de officiële aankondiging terugkijken.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel