‘Galaxy S5 wordt breder, hoger en dikker dan zijn voorganger’

‘Galaxy S5 wordt breder, hoger en dikker dan zijn voorganger’

In een recent uitgelekt Galaxy S5 concept zijn het mogelijke design en de afmetingen van het Samsung-toestel voor het eerst te zien. Het concept wijst erop dat de S5 waarschijnlijk breder, hoger en dikker wordt dan zijn voorganger, de Galaxy S4.

In de render is het mogelijke design van de Galaxy S5 te zien. Het is de eerste schets van het mogelijke ontwerp van de aankomende Samsung-smartphone. Met afmetingen van 141,7 bij 72,5 bij 8,2 millimeter is het toestel groter en dikker dan de Galaxy S4.

Daarmee is de verwachting dat de Galaxy S5 een groter scherm (5,25 inch) krijgt dan het 5 inch-scherm van de Galaxy S4. Het design is waarschijnlijk grotendeels hetzelfde, met een ronde thuisknop, dito hoeken en een opgehoogde cameralens. Ook de speaker bevindt zich aan de linker onderkant.

Specificaties Galaxy S5 concept

Naar verluidt is de Galaxy S5 verder voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 3200 mAh-accu. Over de release en adviesprijs is nog weinig bekend: wij verwachten dat de smartphone in april verschijnt voor tussen de 600 en 800 euro.