Gfk: ‘Smartphones met 4G en grote schermen steeds populairder’

Gfk: ‘Smartphones met 4G en grote schermen steeds populairder’

Volgens marktonderzoeker Gfk zijn er het afgelopen jaar 4,6 miljoen smartphones over de toonbank gegaan. Dat aantal is hoger dan vorig jaar het geval was en vooral te danken aan de populariteit van toestellen met 4G en een groter scherm.

De meest recente iPhones (5S en 5C) en veel high-end Android-toestellen ondersteunen momenteel 4G en hebben volgens Gfk bijgedragen aan een sterk vierde kwartaal voor de Nederlandse telecommarkt. Gfk ziet dat er ondanks de verzadiging van de markt nog ruimte voor innovatie is en dat dit een positief effect heeft op de verkoop van smartphones. Steeds meer consumenten kiezen voor telefoons die overweg kunnen met 4G. Die snelle mobiele internetverbinding moet eind 2015 landelijk beschikbaar zijn.

Grote displays populair in Nederland

Uit de Gfk cijfers blijkt ook dat smartphones met grote schermen het steeds beter doen; eind vorig jaar had 4 procent van de verkochte smartphones een display van tussen de 5,5 en 7 inch. Meer dan de helft van alle verkochte toestellen in ons land heeft een schermdiagonaal van meer dan 4 inch. Ter vergelijking: de huidige iPhones beschikken over een display dat 4 inch meet. Een populair toestel als de Nexus 5 heeft een groter 5 inch-scherm.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel