Mogelijk problemen Galaxy S5 levering door brand in printplatenfabriek

Mogelijk problemen Galaxy S5 levering door brand in printplatenfabriek

Samsung krijgt mogelijk last van problemen omtrent de Galaxy S5 levering. Door een grote brand bij een toeleverancier van Samsung, waarbij vijftien mensen het leven lieten, is er voor grofweg een miljard dollar aan schade veroorzaakt.

De fabriek produceerde onder meer printplaten voor het aankomende toptoestel van Samsung, dat gepland staat voor april. Die datum gaat de Galaxy S5 sowieso halen, maar de vraag is nog of er wel genoeg exemplaren bij de introductie van het toestel beschikbaar zullen zijn. Er voor zeker 700 miljoen euro aan apparatuur verloren gegaan. Volgens een Zuid-Koreaans persbureau vond de brand zondag plaats bij het bedrijf DAP in Zuid-Korea.

Levering Galaxy S5 exemplaren in gevaar

Galaxy S5 leveringSamsung liet in een korte reactie weten dat het zijn printplaten van meerdere fabrikanten krijgt. Daardoor zou de Samsung S5 de releasedatum gewoon kunnen halen. Desondanks is de kans aanwezig dat de brand voor minder exemplaren van het nieuwe vlaggenschip zal zorgen.

Het is nog niet duidelijk hoe het vuur ontstaan is. De brand woedde in totaal zes uur. Het is aannemelijk dat Samsung al veel Galaxy S5-exemplaren klaar heeft liggen, maar dat de productie door de brand wordt verminderd. De Galaxy S5 moet op 11 april wereldwijd in de winkels liggen.

De Galaxy S5 release en prijs

De Galaxy S5 is vanaf 11 april in Nederland en België verkrijgbaar. De Galaxy S5 prijs bedraagt 699 euro voor een los toestel.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel