‘Samsung Galaxy S5 onthulling mogelijk eind februari’

‘Samsung Galaxy S5 onthulling mogelijk eind februari’

In een onofficieel statement heeft Dong-hoon Chang, een van de topmannen van Samsung, aangegeven dat de Galaxy S5 onthulling eind februari plaatsvindt. Mogelijk wordt het toptoestel van Samsung tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd.

Galaxy S5 onthulling

Galaxy S5 onthullingHet Mobile World Congress is een grote technologiebeurs die plaatsvindt in Barcelona van 24 tot en met 27 februari. Volgens Chang is een Galaxy S5 onthulling tijdens de beurs niet ondenkbaar, net als een mogelijke behuizing van metaal voor het Samsung-toestel. Omdat de statements niet officieel zijn, moeten ze echter niet al te serieus worden genomen.

Niettemin wijzen steeds meer geruchten erop dat we op korte termijn kennis kunnen met de Galaxy S5, de opvolger van een van de populairste smartphones van 2013. De Galaxy S4 werd in april vorig jaar uitgebracht en is inmiddels tientallen miljoenen keren over de toonbank gegaan. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd het toestel wat verkopen betreft echter ingehaald door de iPhone 5S.

Specificaties van de Galaxy S5

Naar verwachting ligt de Galaxy S5 rond april of mei in de Nederlandse en Belgische winkels. Het zou de eerste Samsung-smartphone met het recent aangekondigde LPDDR4-werkgeheugen kunnen worden. Hiermee presteert de Galaxy S5 sneller en is het energieverbruik efficiënter. Ook wordt het mogelijk om meer gigabytes in één toestel te stoppen.

Daarnaast werd dit type werkgeheugen goed samen met de mogelijke 64-bit-processor van Samsung. Deze kan eveneens aan de Galaxy S5 worden toegevoegd, waardoor geheugen meer apps tegelijkertijd kan draaien. 64-bit zorgt er immers voor dat er 4GB of meer werkgeheugen kan worden aangestuurd. Over de definitieve specificaties van het Samsung-toestel kunnen we momenteel echter alleen nog speculeren.