Alcatel introduceert POP C9 en One Touch Idol X+ smartphones

Alcatel introduceert POP C9 en One Touch Idol X+ smartphones

Alcatel heeft tijdens technologiebeurs CES de One Touch Idol X+ en POP C9 smartphones onthuld. De Idol X+ is Alcatels eerste smartphone met een octacore-cpu, terwijl de POP C9 opvalt door zijn grote 5,5 inch-scherm.

Alcatel One Touch Idol X+ specificaties

De One Touch Idol X+ is het aankomende vlaggenschip van Alcatel dat is voorzien van een 2,0GHz-octacore-processor (MediaTek MT6592), 2GB aan werkgeheugen en een scherp 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan de achterzijde van deze dunne telefoon (7,9 millimeter) bevindt zich een 13,1-megapixel-camera en aan de voorzijde een camera met 2 megapixel.

Bij de verschijning draait de One Touch Idol X+ op Android 4.2 (Jelly Bean). De accu heeft een capaciteit van 2500 mAh en het opslaggeheugen is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. De adviesprijs van de Alcatel One Touch Idol X+ zal rond de 300 euro liggen.

Alcatel POP C9 specificaties

Alcatel POP C9 One Touch Idol X+De POP C9 is voorzien van een 5,5 inch-ips-scherm met een relatief lage resolutie van 960 bij 540 pixels. Het toestel wordt beschikbaar in 5 kleuren en wordt aangedreven door een 1,3GHz-quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen.

Verder zijn twee camera's aan boord met 2 en 8 megapixel, alsmede 4GB aan opslagruimte dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. De Alcatel POP C9 draait eveneens op Android 4.2 en heeft een 2500 mAh-accu. De adviesprijs is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat beide toestellen op korte termijn – mogelijk al volgende maand – in Europa verschijnen.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel