KPN, Telfort en Hi verhogen snelheid van mobiel internet

KPN, Telfort en Hi verhogen snelheid van mobiel internet

Privé-klanten van KPN, Telfort en Hi hebben geluk deze maand. Zij krijgen kosteloos een snelheidsverhoging, waardoor de snelheid van mobiel internet via 3G aanzienlijk toeneemt.

Hiervoor hoeven klanten van KPN, Telfort en Hi overigens niets te doen. KPN meldt op zijn officiële site dat abonnees uiterlijk 23 januari een sms ontvangen als de snelheidsverhoging een feit is. De dekking van het KPN-netwerk wordt daarnaast steeds beter: driekwart van Nederland kan nu gebruikmaken van de hoogste (realistisch) haalbare 3G-snelheid.

Voor KPN- en Hi-klanten stijgt de theoretische 3G-snelheid naar 14,4 Mbit/s (download) en 2.0 Mbit/s (upload). In de praktijk komt dit neer op een maximum haalbare downloadsnelheid van 8 Mbit/s. Klanten Telfort gaan er ook, zij het iets minder, op vooruit: hun 3G-snelheid stijgt naar 7 Mbit/s. Klanten die gebruikmaken van de InternetVersneller kunnen wel de theoretische 3G-snelheid van 14,4 Mbit/s behalen.

De snelheidsverhoging van mobiel internet geldt helaas alleen voor privé-klanten, zoals ook is te zien in de video hieronder.

http://www.youtube.com/watch?v=bIV-l9PGwSw

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel