‘Galaxy S5 onthulling vindt plaats op 23 februari, toestel verschijnt in april’

‘Galaxy S5 onthulling vindt plaats op 23 februari, toestel verschijnt in april’

Naar verluidt vindt de Galaxy S5 onthulling plaats op 23 februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Vervolgens zal het toestel vanaf april in de winkels verkrijgbaar zijn, als we blogger Eldar Murtazin mogen geloven.

Galaxy S5 onthulling over enkele weken

Eerder had Murtazin ook de datum van de Galaxy S4 release goed voorspeld, wat hoop schept dat we nu opnieuw de juiste informatie hebben. Er is nog weinig officieel bekend over de Galaxy S5, al wordt er wel volop gespeculeerd over het design van de telefoon en de specificaties. Mogelijk is de S5 ook voorzien van een nieuwe versie van de TouchWiz-schil die over Android ligt. Deze bestaat voor een groot gedeelte uit informatieblokken die real-time updates tonen. Naar verwachting draait het toestel op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat).

Specificaties Galaxy S5

Galaxy S5 onthullingSamsung heeft de precieze hardware van de S5 nog niet onthuld, maar verwacht wordt dat het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant beschikt over een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6-chipset. Het toestel heeft daarnaast mogelijk 3GB aan werkgeheugen en een flinke 2900 mAh-accu.

Verder gingen eerdere geruchten dat de telefoon een irisscanner zou krijgen, maar het lijkt aannemelijker dat Samsung een vingerafdrukscanner aan het nieuwe vlaggenschip toevoegt. Samsung zou de irisscanner, een scanner waarmee je op een sciencefiction-achtige manier de iris van je oog kunt scannen, niet willen implementeren omdat het toestel door deze speciale sensor te groot zou worden. Een vingerafdrukscanner, waar andere smartphones al over beschikken, behoort wel tot de mogelijkheden.

De afbeelding hierboven betreft een conceptontwerp.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel