‘Foto’s van Sony Xperia Z2 interface en design uitgelekt’

‘Foto’s van Sony Xperia Z2 interface en design uitgelekt’

Mogelijk onthult Sony volgende maand tijdens het Mobile World Congress de opvolger van zijn huidige vlaggenschip, de Xperia Z1. In aanloop naar het evenement zijn screenshots van de Sony Xperia Z2 interface uitgelekt, alsmede foto's van het toestel zelf.

Op onderstaande screenshots is te zien dat de Sony-interface licht is gewijzigd met een iets meer doorzichtige statusbalk, nieuwe thema's en een snelmenu om meldingen te beheren.

De mogelijke uitgelekte foto's van de Sony Xperia Z2 zelf tonen een telefoon die designtechnisch niet bijzonder veel afwijkt van zijn voorganger. De smartphone heeft eveneens volumetoetsen, een powerknop en een sluiterknop aan de rechter zijkant. Alleen de rand rondom het scherm lijkt iets dunner en het roostertje voor de speaker aan de onderkant van de telefoon heeft plaatsgemaakt voor drie gaatjes.

Sony Xperia Z2 specificaties

De Xperia Z2, die ook wel bekend staat onder de werktitel Sirius, heeft naar verluidt een 4,9 of 5,2 inch-scherm met een 1080p-resolutie, een 2,3GHz-quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een 20,7 inch-scherm. De opvolger van de Xperia Z1 draait waarschijnlijk op Android 4.3 (Jelly Bean) met de vernieuwde skin die je hierboven ziet. Over een releasedatum of adviesprijs is vooralsnog niets bekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel