‘Samsung komt in juni met verbeterde Galaxy S5’

‘Samsung komt in juni met verbeterde Galaxy S5’

Mogelijk verschijnt er in juni een verbeterde versie van de Galaxy S5, genaamd de Galaxy S5 Prime. Dat meldt althans de Zuid-Koreaanse krant AsiaToday die zich baseert op anonieme bronnen.

Galaxy S5 PrimeDe Samsung Galaxy S5 Prime is naar verluidt voorzien van een QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels) en een snellere Exynos-chip van Samsung. Waarschijnlijk wordt de Prime in juni officieel gepresenteerd en zal de telefoon niet veel later in de winkels liggen. Of de genoemde release ook internationaal is, laat de krant in het midden.

Verder zou de Prime een iets groter scherm krijgen dan zijn voorganger. Met 5,2 inch en een pixeldichtheid van circa 564 ppi is het display bovenstuk een stuk scherper. Ook zou de telefoon naast een nieuwe Exynos-chip een verbeterde radio-chip van Intel gebruiken. Deze LTE-chip zorgt ervoor dat de Exynos-chipset overal kan worden gebruikt, omdat de radio-chip universeel is en zowel in Europa, Azië als de Verenigde Staten met 4G werkt.

Een uitgebreide review van de reguliere Galaxy lees je via deze link.

Vodafone-actie: Galaxy S5 met gratis Gear Fit

Voor wie geen zin heeft om te wachten, biedt Vodafone een tijdelijke actie. Bij een tweejarig Galaxy S5 abonnement krijg je nu de Gear Fit gratis. Het sportaccessoire heeft een waarde van 199 euro en kan onder andere fungeren als stappenteller, hartslagmeter, stopwatch en mediacontroller. (Meer informatie)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel