Nokia nu officieel onderdeel van Microsoft

Nokia nu officieel onderdeel van Microsoft

De overname van de apparatentak van Nokia door Microsoft is sinds vandaag een feit. De Nokia overname werd op 3 september vorig jaar aangekondigd en is vandaag goedgekeurd, zo meldt het bedrijf.

Nokia overnameBij de overname is een bedrag van meer dan 5,4 miljard euro gemoeid. Bestuursvoorzitter Satya Nadell van Microsoft is blij met de overname. Volgens Nadell zullen “de mobiele mogelijkheden en eigendommen die Nokia meebrengt Microsofts transformatie verder helpen.” In totaal gaan er 25.000 medewerkers van Nokia over naar Microsoft, waaronder Stephen Elop, die de hardwaretak van Microsoft gaat leiden. Elop was voorheen CEO bij Nokia.

Microsoft gaat verder nog gedeeltelijk de fabrieken van Nokia in India en Zuid-Korea inzetten voor de productie van telefoons. Daarnaast blijft de Lumia-lijn bestaan, alsmede de Asha-lijn en de merknaam Nokia X.

Nokia zelf blijft – weliswaar in afgeslankte vorm – bestaan als zelfstandig bedrijf. Het van oorsprong Finse bedrijf produceert nog netwerkapparatuur en kaartendienst Here, maar zal zich dus niet meer bezighouden met mobiele telefonie. In 1967 werd het bedrijf opgericht nadat een rubberbedrijf, kabelbedrijf en een fabrikant van houtpulp fuseerden.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel